RU  UA

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Місто

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Комендантська година в Києві: що можуть заборонити в разі її введення

Із забороною транспорту заговорили в Києві навіть про впровадження комендантської години. Що буде заборонено містянам у разі її впровадження?

Влада Києва зробила заяву з приводу введення комендантської години

Комендантська година - це заборона виходити на вулицю та з’являтись у громадських місцях особам, які не мають відповідного дозволу. Зазвичай заборона стосується певного періоду доби, в основному - у нічні години (з 22:00). Комендантська година також може стосуватися певної категорії громадян, наприклад, неповнолітніх.

У разі порушення режиму людину можуть затримати до з’ясування обставин.

Зазвичай комендантську годину супроводжує оголошення надзвичайного стану та є наслідком військових дій.

Трохи більше, ніж два роки тому комендантську годину впровадили в кількох областях України, на кордоні з Росією, внаслідок заходів російських суден в українські води. Нині ж про такі обмеженні заговорили у зв’язку з посиленням карантинних норм.

6 квітня Верховна Рада може розглянути питання коронавірусу та необхідність впровадження комендантської години з 22:00. Про це повідомляє сайт "Сегодня" з посиланням на джерело з МВД, наголошуючи на високій ймовірності такого сценарію.

Йдеться про цілковиту заборону пересування містом після 22-ї години.

Характерно, що тиждень тому такий розвиток подій не розглядали, хоча нова хвиля коронавірусу розглядалась на засіданні СНБО.

Така практика вже давно впроваджується в багатьох країнах Європи. У Канаді комендантська година діє з січня, при цьому захворюваність у столиці знизилась. Водночас, дивлячись на досвід Франції, де кілька місяців людям заборонено залишати домівки з 19:00 до 6:00, однозначних висновків зробити не можуть.

Як повідомляв "Апостроф", українська влада допускає деякі помилки у боротьбі з коронавірусом.