RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Слідчий комітет Росії взявся за відомого українського коміка

Слідчий комітет Росії здійснює перевірку інформації про участь українського актора Володимира Зеленського у фінансуванні антитерористичної операції на Донбасі, а також розгляне, чи містять висловлювання коміка "заклики до розв'язування війни на Донбасі".

Про це повідомляють "РИА Новости".

"З метою об'єктивної, повної та всебічної перевірки отриманої інформації проводиться комплекс слідчих дій та оперативно-розшукових заходів. Крім того, на сьогодні призначена комплексна психолого-лінгвістична судова експертиза", — повідомили в СК Росії.

Раніше депутати Держдуми від ЛДПР Олександр Курдюмов та Михайло Дегтярьов направили голові СК РФ Олександру Бастрикіну запит з проханням визначити ступінь участі Зеленського в "каральної операції", яка, за їхніми словами, має всі ознаки геноциду.

Також російські депутати просили перевірити виступи українського коміка перед солдатами ВСУ в районі Маріуполя та Краматорська в 2014 році, які парламентарії РФ назвали закликами до розв'язування агресивної війни.

Як повідомляв "Апостроф", в СК РФ по Ростовській області заявили, що в ході перевірки фото з нібито школярами, що "зигують", встановлено, що підлітків сфотографували під час гри "Покажи, де сонце".