RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

ЛНР/ДНР здобули список журналістів з зони АТО з акредитацією СБУ та Міноборони

Сепаратисти самопроголошених ЛНР і ДНР отримали списки українських та іноземних журналістів, які отримали акредитацію в зоні АТО від українських СБУ і Міністерства оборони.

Списки опубліковані на сепаратистському сайті Оккупации.net.

У списках сотні прізвищ і телефонів українських журналістів, операторів і навіть їх водіїв.

"Це чудово. На ватному сайті сепарів з'явилися списки журналістів, продюсерів, операторів, всіх хто проходив акредитацію в Міноборони і СБУ. Ще раз. Міністерстві оборони України і Службі безпеки України. Тобто журналісти, які акредитувалися не в ДНР або ЛНР, а у своїх, у прес-службі АТО. Товариші генерали, борці проти інформвійни та іншої бла бла - добре зливаєте дані. Розумники", - обурився в Facebook відомий журналіст Азад Сафаров.

"Я підофігів, коли там побачив себе, ще і з подвійним прізвищем, яке я тільки при акредитації в АТО вказував", - пише журналіст Сергій Барбу.

Як повідомляв "Апостроф", раніше скандал розгорівся через те, що український сайт Миротворець публічно оприлюднив списки співробітників ЗМІ, які були акредитовані при сепаратистських ЛНР і ДНР. Цей крок у мережі назвали небезпечним для журналістів та невірним.