RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Стало відомо про українське громадянство російського мільярдера

ЗМІ дізналися про те, що президент України Петро Порошенко нібито надав російському олігарху Костянтину Григоришину, який має енергоактиви в Україні, українське громадянство.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна", посилаючись на інформоване джерело.

"Громадянин Російської Федерації та Республіки Кіпр Григоришин Костянтин Іванович звернувся до одного з підрозділів міграційної служби із заявою про набуття громадянства України у спрощеному порядку за територіальним походженням відповідно до частини першої статті 8 Закону України "Про громадянство України" у зв'язку з тим, що народився на території України", – повідомили ЗМІ в Державній міграційній службі України.

Також у відомстві нагадали, що у зазначеному законі відсутні підстави, які б робили неможливим отримання громадянства України за територіальним походженням.

"Отже, наявність будь-якого кримінального судочинства на території України або, наприклад, Російської Федерації стосовно особи не є підставою для відмови в прийнятті позитивного рішення про набуття особою громадянства України за територіальним походженням", – уточнюють у Державній міграційній службі.

За даними ЗМІ, російський бізнесмен Григоришин є основним акціонером ПАТ "Сумське НВО ім. М.В. Фрунзе", також володіє 75% акцій найбільшого в Східній Європі виробника трансформаторів "Запоріжтрансформатор", енергетичними компаніями в Україні. За даними Forbes, Григоришин у 2015 році обіймав 75-ту сходинку в рейтингу найбагатших бізнесменів Росії зі статком у $1,1 млрд.

Нагадаємо, що в Росії Костянтин Григоришин звинувачується в причетності до несплати податків.

Як повідомляв "Апостроф", Костянтина Григоришина оголосили в розшук у рамках справи про ухилення від сплати податків на суму 675 млн рублів.