RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Російський журналіст пояснив феномен Савченко

Російський журналіст Леонід Радзіховський назвав народного депутата Надію Савченко поганою актрисою.

Про це він сказав Ехо Москви.

"Значить, сама Савченко робить все, щоб остаточно себе зганьбити і обнулити, і перетворити в абсолютне посміховисько. ... Савченко, звичайно, судячи з її перманентного сухого голодування протягом кількох років, це істерична актриса, досить дурна", - заявив він.

"Якщо вона щиро сухо голодує і щиро пережила кілька смертельних сухих голодувань, то я радий за цей феномен природи.... Люди не вміють сухо голодувати, помирати, воскресати, знову сухо голодувати, вмирати і воскресати, і все щиро. Такі феномени не описані. Імітація описана багаторазово. Безглузда імітація. Але оскільки розігнали величезну хвилю, то ця хвиля і несе її далі", - зазначив журналіст.

За його словами, для України і Росії Савченко приносить багато проблем. Але в той же час, на його думку, в її радикальних заявах, зокрема в її заклику вибачитися перед жителями Донбасу, є резон.

Радзіховський підкреслив, що в України є лише три варіанти вирішення проблеми Донбасу – велика війна, на яку Україна не піде, тліючий конфлікт, який економічно не вигідний і руйнівний, і спроба примирення, як раніше президент Росії Володимир Путін домовився про мир з главою Чечні Кадиров.

"Звичайно, домовитися безпосередньо з Захарченко, напевно, не можна, домовитися безпосередньо ще з кимось не можна. Але роздрібнити цей моноліт, знайти тих польових командирів, які скажуть "Так на чорта нам цей Захарченко? Так на чорта нам ця Росія? Ну і домовимося безпосередньо. Нам дають амністію, не Захарченко, а ми будемо рулити на Донбасі". Роздрібнити. Розділяй і володарюй. Але для цього, звичайно, потрібні ті самі прямі переговори. Це шанс. Може бути, він нічого не дасть, але це хоч якийсь шанс домогтися якщо не миру, то, принаймні, сильному руху в цю сторону. І його, дійсно, пропонує Савченко", - каже журналіст.

"Вже не знаю, чи робить вона це за завданням ФСБ чи з голоду, або ще з якої такої причини, але вона говорить розумну річ. Сама вона людина абсолютно не розумна, а речі вона каже цілком розумні", - зазначив Радзіховський.

Як повідомляв "Апостроф", колишній голова Луганської ОДА, заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука жорстко висловився з приводу заяви української льотчиці та народного депутата Надії Савченко, яка висловила бажання зустрітися з ватажками бойовиків самопроголошених ДНР і ЛНР Олександром Захарченко та Ігорем Плотницьким.