RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Відомий історик пояснив, чому Трамп не здасть Україну Путіну

Російсько-американський історик Юрій Фельштинський вважає, що Дональд Трамп поступився б президенту Росії Володимиру Путіну, однак основний голос в українському питанні належить Європі та самій Україні.

Про це він розповів в інтерв'ю "Апострофу".

Фельштинський зазначив, що після обрання Трампа президентом варто побоюватися перегляду політики США щодо України.

"Трамп легко поступився би Путіну в усіх переговорних пунктах щодо анексованого Криму, окупованих територій східної України і, може, навіть всієї України. Трамп, звичайно ж, відмовився б і від санкцій проти Росії. Але в українському питанні основний голос належить не США, а Європі та Україні", - заявив Фельштинський.

Таким чином, на його думку, поки канцлером Німеччини є Ангела Меркель, а президентом Франції - Франсуа Олланд, Трампу не вдасться "здати" Україну Путіну.

Однак Росія буде усіляко намагатися зробити так, щоб на майбутніх виборах у Франції та Німеччині перемогу здобули інші політичні сили.

Історик додав, що в Конгресі США також не переважають проросійські настрої, тому Трампу за 4- або 8-річний термін не вдасться докорінно змінити зовнішню політику Штатів.

Нагадаємо, після обрання Дональда Трампа президентом США світова преса заговорила про перезавантаження російсько-американських відносин.