RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

​Розмінна карта: в Росії оцінили вірогідність домовленності Трампа і Путіна по Україні

Дональд Трамп може погодиться піти на поступки Кремлю в українському питанні, однак офіційно США ніколи не визнають анексією Криму.

Таку думку висловив російський журналіст і публіцист Леонід Радзіховський в інтерв'ю ONLINE.UA.

За його словами, Україна може стати "розмінною картою", однак у Росії і США є проблема, як її розміняти. Радзіховський каже, що Кремль не буде говорити про повернення Криму, оскільки вважає анексований півострів російською територією. Для Росії залишається проблема Донбасу і України в цілому.

"Для Трампа все теж зрозуміло. Якщо росіяни так вчепилися в Україну, якщо Кремлю це так само важливо, як для США Мексика — нехай роблять, що хочуть", - говорить Радзіховський. У той же час він відзначає, що Кремль нічого не може запропонувати Вашингтону натомість.

"Якщо Трамп не проти надання Україні статусу нейтральної держави, припинення розмов про її вступ до НАТО і ЄС, то що Путін може запропонувати Трампу?", - запитує журналіст. Він підкреслив ймовірність отримання США Ірану в обмін на Україну.

"Інша проблема — Конгрес США. Це Росія — Путін, а США — не Трамп", - зазначив Радзіховський. Він згадує, що Конгрес 50 років не визнавав Прибалтику в складі СРСР, хоча це не мало наслідків для реальної політики.

"Конгрес ніколи не визнає анексію Криму", - стверджує Радзіховський.

Аналогічна ситуація для Росії і в Європі. У Франції зміниться президент, однак для канцлера Німеччини Ангели Меркель російський питання буде питанням особистого престижу.

"Є Європарламент та Рада ЄС, де ситуація буде для РФ важкою", - каже журналіст, згадуючи, що є ще велика Британія, яка налаштована антипутінськи. Крім того Радзіховський згадав про катастрофу МН17 і про те, що Нідерланди повинні опублікувати третю частину своєї доповіді, де назвуть імена російських офіцерів, які збили літак.

"Як це забути і зам'яти?", - задається питанням Радзіховський.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Радзіховський озвучив сценарій заморожування конфлікту на Донбасі.