RU  UA  EN

Субота, 29 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 червня

Всі новини

Чорновіл розповів, чому Тимошенко скасувала поїздку на інавгурацію Трампа

Політичний аналітик і екс-депутат Тарас Чорновіл припустив, що лідер фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко скасувала свій візит до Вашингтона на інавгурацію Дональда Трампа, бо порахувала, що поїздка не виправдає надії.

Про це Чорновіл пише у колонці для "Апострофа".

Він зазначив, що тим, хто не отримує запрошення на інавгурацію, необхідно купувати квиток.

"Для таких цілей, які ставила Тимошенко, наскільки я розумію, вона літала на молитовний сніданок, вони коштують від 100 тисяч доларів і більше. І при цьому не дає гарантію ніяких зустрічей, тому що період інавгурації і період — це час, коли не до зарубіжних гостей", - пише аналітик. Він додав, що в цей час в США не будуть вести переговори з українськими політиками різного рівня, тому що зайняті внутрішніми проблемами. До того ж, на думку Чорновіла, у США ще не виробили нову позицію щодо України.

"Тимошенко вирішила, що вона може в цей період інавгурації витратити 135 тисяч доларів в якості благодійного внеску для США і поснідати з хорошими людьми, але не з Трампом за одним столом. Єдина користь від таких витрат — можливість побути серед американських політиків, і потішити власне самолюбство", - повідомив політексперт.

Він також зазначив, що під час правління Барака Обами, у людей, які брали участь у таких заходах, був шанс надалі зустрітися з працівниками кабінету адміністрації президента.

Детальніше про те, що насправді стоїть за візитом Тимошенко до Вашингтона, читайте в колонці Чорновіла для "Апострофа".