RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Amnesty International запідозрили у зв'язках з РФ через засудження затримань за радянську символіку в Україні

Правозахисна організація Amnesty International засудила затримання мирних демонстрантів в Україні 9 травня через використання радянської символіки.

Про це повідомляється на сайті організації.

Amnesty International вважає, що заборона комуністичної символіки є порушенням права на свободу вираження, а затримання мирних демонстрантів є кроком до обмеження свободи вираження та мирних зібрань з боку влади України.

"Затримання мирних громадян і заборона радянської символіки неприпустимі. Такі заходи не тільки не звільняють України від радянської спадщини, від драконівських законів і практик радянських часів, але навпаки зближують з ними нас і нашу країну", — зазначила директор Amnesty International в Україні Оксана Покальчук.

У свою чергу, віце-прем'єр-міністр з гуманітарних питань В'ячеслав Кириленко розкритикував цю заяву правозахисної організації.

"Таке враження, що заява Amnesty International писали в Кремлі. Комуністичний ГУЛАГ знищив 50 млн чоловік, терор голодом в Україні 7 млн", - написав він на своїй сторінці у Twitter.

"Злочини нацизму і комунізму однаково засуджені в Європі. В Україні заборонена символіка і нацистів і комуністів. "Правозахисники" не знають?", - додав міністр.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно в Одесі затримали водіїв і пасажирів автомобілів через радянську символіку.