RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Зібрано понад мільйон підписів проти законопроекту щодо продажу землі - Скоцик

Понад мільйон підписів проти поспішного впровадження ринку землі зібрано по всій Україні.

Про це у своєму блозі на порталі "Gazeta.ua" повідомив лідер Аграрної партії Віталій Скоцик.

"Абсолютна більшість опитаних - понад 90% - рішуче виступають проти розпродажу головного національного багатства, який у нинішніх умовах підірве роботу аграрної галузі і дестабілізує країну. Таку єдність українці демонстрували тільки під час референдуму про Незалежність у грудні 1991 року", - вважає він.

Окрім самого збору підписів, активісти проводять по всій країні автопробіги проти продажу землі, пікетують обласні управління Держземгеокадастру та запустили у соцмережах флешмоб із хештегом #НеДамоВкрастиЗемлю і фотографіями та відео з таким же гаслом.

"Коли ми кілька тижнів тому розпочинали Всеукраїнський збір підписів "Не дамо вкрасти землю!", то мали достатньо приводів для хвилювання. Адже коштів на велику промокампанію у аграріїв нема, як і власних телеканалів, які б постійно розказували людям про небезпеку ринку землі в нинішніх умовах. Але хід акції показав, що більшості українців нічого пояснювати не треба: вони прекрасно розуміють, що, розбазаривши землю, держава не вистоїть, і готові зупинити земельну аферу. Причому і селяни, і мешканці міст однаково активно долучилися до збору підписів", - пише Скоцик.

7 червня аграрії обіцяють принести зібрані підписи під стіни Верховної Ради, де буде відбуватись акція протесту.

"Чи чує влада український народ? Безумовно. Інша річ – чи готова вона змінюватися і міняти свою політику. Це стане зрозуміло зовсім скоро, адже парламент має незабаром розглядати недолугий урядовий законопроект про обіг землі сільськогосподарського призначення. 7 червня під Верховною Радою проводимо всеукраїнський страйк проти непродуманого продажу землі і за ґрунтовну земельну реформу. Нагадаємо депутатам про волю народу. Боротьба триває", - відзначає Скоцик.

Нагадаємо, підписуючи останній Меморандум з МВФ, українська влада взяла зобов’язання вже до кінця травня цього року ухвалити закон про обіг земель, що відкриє шлях до продажу землі сільськогосподарського призначення з 2018 року.