RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

21 квітня

Всі новини

Путін дав прочуханки своєму "сірому кардиналу" через провал спецоперації в Україні - СБУ

Президент РФ Володимир Путін на закритій нараді жорстко розкритикував свого помічника Владислава Суркова за провал операції по дестабілізації обстановки в Україні.

Про це він під час брифінгу 22 липня повідомив глава Служби безпеки України Василь Грицак.

"Спроби розхитати Україну тривають. За оперативною інформацією, на закритому наради керівництва РФ в травні Путін розкритикував Суркова за провал операції по дестабілізації суспільно-політичної ситуації в Україні і поставив нове завдання в найкоротший термін домогтися так званого перезавантаження правлячого режиму в Україні", - сказав він.

Грицак додав, що місцем провокацій була обраний Київ.

За його словами, в період з 28 червня по 4 липня СБУ запобігла шість спроб російських спецслужб організувати акції протесту під посольством Польщі в Україні. А5 липня СБУ попередила сьому спробу провокацій, цього разу біля будівлі консульства Польщі в Україні.

Грицак підкреслив, що РФ залишається основним ініціатором провокацій силового характеру, мета яких - показати, що Україна нібито є джерелом поширення екстремізму.

Як повідомляв "Апостроф", за словами Грицака, 12 липня була зроблена спроба захоплення громадської приймальні ГПУ, а також планувалася провокація в Адміністрації президента України. Акції були організовані і курирувалися з РФ.