RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

​Кремлю нічим відповісти на нові санкції з боку США: в Росії вказали на важливі моменти

Останні заяви про "певну готовність" Росії до діалогу щодо українського питання насправді нічого не значать. У росіян просто не залишилося механізмів жорсткої відповіді на санкції з боку США.

Таку думку висловив російський політолог і публіцист Леонід Радзіховський в колонці на "Апострофі".

"Мотивація Росії зрозуміла. Вся ця історія з санкціями, хамством з боку американців і відповідь з боку Росії на це хамство - заборона працювати в посольстві США 800 співробітникам, в основному росіянам, до речі кажучи. Істерики, які закочував Медведєв у своєму Twitter, істерики, які почали було закочувати російські політики, але тут же заткнулись", - згадує Радзіховський.

Він також пригадав, що після цих "істерик" було солідарне голосування з американцями щодо Кореї. Радзіховський наголосив, що голосування було не так солідарне з американцями, скільки солідарне з китайцями. "Тим не менш Росія могла утриматися, що не було б вето і не змогло зірвати голосування, але продемонструвало б, що Росія йде проти Америки. Ніхто б не сказав, що проти Китаю - проти Америки. Але цього не було - проголосували солідарно".

"Після цього Лавров заявив: "Ми сподіваємося на конструктивну співпрацю та інше". Така позиція Росії говорить про те, що запас жорстких реакцій у Росії вичерпаний", - додав він.

Повний текст колонки Радзіховського читайте на "Апострофі" Консервна банка на хвості у Путіна: чому Кремль не відмовиться від Донбасу.