RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Гучна заява влади України щодо відходу Путіна з Донбасу: Тука вказав на важливий момент

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука заявив, що переговори спецпредставника США по Україні Курта Волкера і помічника президента РФ Владислава Суркова з Донбасу не привели до конкретних домовленостей, тому говорити про виведення російських військ на даний момент передчасно.

Про це повідомляє InfoResist.

"Я практично впевнений, що їх не існує поки що і процес досягнення певного взаєморозуміння буде тривалий. Для Росії це, звичайно, дуже болісно. Вони будуть упиратися руками і ногами до останнього, але момент останнього, з моєї точки зору, ще не настав", - говорить Тука.

За його словами, зустріч Волкера і Суркова, швидше за все, мала ознайомчий характер. Тука сказав, що не знає, скільки часу займуть переговори з Донбасу.

"Обмінялися думками, обмінялися своїми баченнями вирішення проблеми. Що там малося на увазі, коли Сурков сказав "новаторські ідеї", я не знаю. Може бути, Волкер запропонував звільнити не тільки Донецьку, але ще і Ростовську? Ростов, може бути, і згодився б, можна було б послати наших на картоплю", - додав заступник міністра.

Як повідомляв "Апостроф", стала відома дата зустрічі Курта Волкера з главою МЗС України Павлом Клімкіним.