RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

ЗМІ розповіли, хто гальмує створення Держбюро розслідувань

Конкурс з обрання майбутнього глави Державного бюро розслідувань (ДБР) штучно затягується "Народним фронтом".

Про це повідомляє Realist з посиланням на власне джерело.

За його словами, "Народний фронт" штучно створює проблему з вибором єдиної кандидатури.

"У тому-то й справа, що з тих (кандидатур - ред), хто є, їх ніхто не влаштовує", - сказало джерело.

Воно також повідомило, що головний військовий прокурор Генеральної прокуратури Анатолій Матіос, який є найбільш вірогідним претендентом на посаду глави ДБР, веде переговори з НФ і президентом Петром Порошенком. Матіос намагається переконати їх, що більш компромісної фігури, ніж він, їм не знайти.

Видання пише, що при цьому президент готовий підтримати кандидатуру Олексія Горащенкова, який є протеже Порошенка. Горащенко був членом комісії з відбору працівників Національного агентства з питань запобігання корупції за президентською квотою.

Також до трійки ймовірних кандидатів входить Ольга Варченко - начальник управління процесуального керівництва в департаменті з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури.

Джерела видання впевнені, що поки не буде кандидатури, яка влаштує НФ і БПП, процес запуску ДБР не зрушиться з мертвої точки і буде перенесений на наступний рік.

Як повідомляв "Апостроф", Кабінет міністрів України проголосував 29 лютого 2016 року за створення Державного бюро розслідувань.