RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Ярош різко висловився про жадібність і боягузтво української влади

Командувач Української Добровольчою Армією, народний депутат Дмитро Ярош вказав на боягузтво української влади в контексті небажання приймати закон про надання добровольцям АТО статусу учасників бойових дій.

Про це він розповів в інтерв'ю "Апострофу".

"Я веду переговори там, нагорі, і з цього питання. Може, чого вдасться досягти. Чесно кажучи, з бюджету просто сміховинні суми витрачалися б на це. Але вони найбільше бояться. Тому навіть на це не погоджуються", - зазначив Ярош.

"Хоча у мене іноді складається таке враження, що у них просто відсутній інстинкт самозбереження. Тому що ось такі законопроекти – про УДА, про статус добровольців і так далі – вони несуть реально мінімальну фінансове навантаження на бюджет, але при цьому знижують градус соціальної напруги, яке зараз просто зашкалює", - додав він.

Також Ярош вважає, що в цьому питанні українськими політиками рухає страх.

"Але те, що добровольці отримали б статус учасника бойових дій – які загрози це для влади несе? Я не сприймаю до кінця війни слова "ветеран", але коли ветеран в тилу працює собі – хіба це погано? Добровольці, як правило, люди запальні. І якщо добровольцеві не за що хліб купити, тому що все йде на комуналку... А надання волонтерам статусу УБС відразу ж знижує градус напруги. Тому, навіщо цього боятися? Не треба цього боятися!", - підкреслив командувач УДА.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": "Є умова, при якому Україна поверне Донбас без масштабної військової операції - Дмитро Ярош".