RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Нова хунта: в Росії озвучили прогноз по наступникові Путіна і подальшої угоді з Заходом по Україні

Російський політолог Андрій Піонтковський вважає, що, після відходу Путіна від влади, в Росії встановиться нова хунта, якій, проте, доведеться йти на компроміс із Заходом заради повернення конфіскованого трильйону доларів.

Про це він заявив в інтерв'ю Радіо Свобода.

"Найчастіше, після падіння диктатора до влади приходять такі ж мерзотники, як і він. Однак вони змушені при цьому міняти свою політику", - розповів експерт.

Головним же завданням нового керівництва Росії стане повернення заморожених в США активів оточення Путіна, які вже оцінені в 1,2 трильйона доларів. Для цього вони зроблять поступки Заходу.

"Швидше за все, нова хунта, яка прийде до влади в Росії, запропонує своєрідну "угоду": вони повністю йдуть з Донбасу, а Захід, в свою чергу, "забуває" на час про Крим без офіційного визнання його анексії", - спрогнозував Піонтковський.

Велика ймовірність того, що прихід нових керівників призведе до краху всієї авторитарної системи.

"Кожна авторитарна система тримається не тільки на насильстві, а й на певному міфі про героїчного вождя. Про наступників Путіна - будь то Сергій Іванов або хтось ще - такого міфу не створено і часу на його створення не буде. До того ж, наступник не зможе зупинити вже запущений процес конфіскації трильйона, який сам по собі руйнує всю створену систему", - пояснив політолог.

Детальніше про російську ініціативу щодо миротворцям на Донбасі читайте в інтерв'ю політолога для "Апострофа": "Україна поверне Донбас не війною, а Путін почав торги - Андрій Піонтковський".