RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

В Україні розповіли, чого боїться Путін в разі масштабної війни

З урахуванням сьогоднішнього становища Росії у військовому плані, армія РФ практично розтягнута на шпагат.

Таку думку в інтерв'ю "Апострофу" озвучив військовий експерт Олег Жданов.

"Все, що живе і боєздатне в складі збройних сил Росії, знаходиться або на кордоні з Північною Кореєю, або на кордоні з Україною, або на кордоні з Прибалтикою, або в Сирії. Плюс ще на Кавказі. Якщо вже задіяна перша танкова армія, так звана смоленська армія, яку висунули до наших кордонів - це говорить про те, що резервів більше немає. І зараз Путін формує національну гвардію чисельністю в 400 тисяч осіб. На хвилиночку, у них сухопутні війська - це 400 тисяч за штатом. Розумієте, де пріоритети ? Тому я не став б говорити про те, що Росія готова до великої війни, навіть до регіональної війни", - розповів Олег Жданов.

Військовий експерт також прокоментував ймовірність перемоги українських Збройних сил над агресором.

"Якщо ми зараз просто оголосимо мобілізацію, то добробатів буде в два рази більше, ніж Збройних сил. Так, у Збройних силах начальник Генштабу, на жаль, створив атмосферу лизоблюдства, внаслідок чого нормальні бойові офіцери просто розбігаються з армії. Але 2014 рік повториться дуже швидко. Я знаю стільки бажаючих піти в добровольчій рух. Якщо буде дана команда, що треба захищати країну, то дуже багато хто піде. Цього і боїться Кремль - вони добре запам'ятали 2014 рік. У нас вже два роки не можуть задушити добробати. Всією державною машиною не можуть переїхати 20 батальйонів - ні пересаджати, ні закрити їм роти, нічого. А Кремль чудово бачить настрій народу, бачить, що настрої такі, що люди будуть захищати. Отримати величезний фронт на тисячі кілометрів з партизанською війною - Росія це не потягне . Це перше. По-друге, не варто забувати, що відразу ж включаться механізми ООН, про що мріють і США, і Ізраїль. відразу ж почнеться процес реформування Ради безпеки, тому що країна-агресор не має права вето і не може бути постійним членом Радбезу. Дуже багато закрутиться механізмів", - пояснив Олег Жданов.

Також читайте повний текст інтерв'ю Жданова "Апострофу": "Путін побоїться йти танками на Київ відразу з кількох причин - військовий експерт".