RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Угорська республіка і протести в центрі Києва: експерт озвучив сценарій можливого розвалу України

Достатнього одного інциденту під час протестів в Києві, і події почнуть мати некеровані форми.

Про це розповів блогер і військовий експерт Олексій Арестович в інтерв'ю "Апострофу".

"Ними (протестами - прим."Апострофа") будуть намагатися управляти, їх будуть направляти і влада, і опозиція, і народ, але вони будуть некеровані. І досить однієї якої-небудь дурниці, тому що ресурси системи на самоутримання занепали. Беремо найгірший сценарій: загострення на Сході України, референдум та освіту "Угорської народної республіки" на Закарпатті та одночасно протести опозиції в центрі Києва. Чи впораються українська влада і суспільство з такими викликами? У мене великі сумніви", - сказав Олексій Арестович.

Також блогер прокоментував прорив Міхеїла Саакашвілі через кордон.

"Це дріб'язкове локальна подія, але з точки зору національної безпеки воно набуло абсолютно некерованих форм, нескінченні дурості з боку можновладців. І в принципі влади, коли вони відчувають загрозу своєму існуванню і не можуть з нею впоратися за сумою причин, починають творити нескінченні дурниц ", - підкреслив він.

"Ось як влада Іспанії творили щодо Каталонії. Подивіться, здавалося б, розумне іспанський уряд, ці люди мають імперський досвід, вони колись правили трьома чвертями світу. Це не Україна, у якої 26 років державності. Але такі ж нескінченні дурниці, арешти, вилучення бюлетенів, відбір один у одного цих тумб. Ось такий повний набір дурниць. Те ж саме буде у нас, тільки у нас ці дурниці, враховуючи, що запас міцності системи менше, куди більш небезпечні", - резюмував Арестович.

Детальніше про Донбас, гру США проти Росії і протестах 17 жовтня в Києві читайте в інтерв'ю Арестовича "Апострофу": "Росія може піти з Донбасу, але є умова".