RU  UA  EN

Вівторок, 14 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.25
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

14 травня

Всі новини

Умеров розповів, як окупанти обманом вивезли його з Криму

Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров розповів, як окупанти обманом вивезли його на територію Росії з окупованого Криму.

Про це він повідомив в інтерв'ю "Апострофу".

"Але ми ні про що не зуміли домовитися, інших контактів у нас не було. І 25 числа я знаходився в лікарні на стаціонарному лікуванні, коли заявилися до мене 5-6 чоловік, один з яких представився співробітником Федеральної служби виконання покарань і попросив проїхати разом з ними для невеликої формальності – ознайомлення з указом президента Путіна про моєї реабілітації. І я вільний. Як такого не зрадієш? Зрадів, поїхав разом з ними", - каже Умеров.

"Вони привезли з собою швидку допомогу, все-таки я з лікарні. І мене повезли в ній, а їх машини, мабуть, супроводжували спереду і ззаду. В салоні зі мною були тільки два медичних працівника. Один – лікар, другий – фельдшер. Вони не були в курсі, хто я такий і куди мене везуть. Їх завдання було стежити за моїм здоров'ям: вимірювали тиск, вважали пульс, запитували про стані. А дочка з дружиною їхали на своєму автомобілі за адресою, що цей співробітник ФСВП назвав. І вже в Сімферополі я почав розуміти, що ми їдемо не туди. Дізнався одну стелу, яка вказує на аеропорт, встиг подзвонити дочки і сказати, що мене кудись не туди везуть, швидше за все, привезли в аеропорт. Думки були, звичайно ж, в першу чергу, що це етап до місця виконання вироку", - додав заступник голови Меджлісу.

Він зазначив, що в салоні літака зустрів Ахтема Чийгоза.

"Обманним шляхом, вивудили з лікарняної палати, привезли до Сімферополя в аеропорт, провели в літак. У літаку я вже побачив, що в салоні сидять Ахтем Чийгоз і десь півтора десятка наших супроводжуючих, в тому числі доктор, який завжди сидів поруч зі мною. Ті, хто був у швидкої допомоги, там і залишилися. Далі супроводжував такий колектив, який, мабуть, цими питаннями займається постійно", - говорить Умеров.

Також він підкреслив, що не писав звернення з проханням про помилування президенту РФ Володимиру Путіну.

"Ніхто зі мною не розмовляв, ніхто не показав указ президента, ніхто не говорив про те, що я можу залишатися в Криму чи ні. При першій бесіді цю тему теж обговорювали, і я сказав: якщо Путін хоче помилувати, нехай шукає варіанти і милує без звернення, тому що звернень не буде. І ще одна умова – я ні за яких обставин не хочу їхати з Криму", - сказав заступник голови Меджлісу.

Подобрішаю читайте в матеріалі "Апостроф": "Найбільшу помилку Україна здійснила за багато років до анексії Криму Ільмі Умеров".