RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

В Україні вказали на явний ознака підготовки Порошенка до виборів президента

Прийняття Верховиною Радою законопроекту, який дає право президенту призначати голів ОДА, свідчить про те, що Петро Порошенко почав готуватися до виборів президента у 2019 році.

Про це в коментарі "Апострофу" заявив позафракційний нардеп Віктор Чумак.

"Цей закон потрібен Петру Олексійовичу для того, щоб будувати нормальне поле для виборів. А прем'єр-міністр Володимир] Гройсман був проти, він вважав, що потрібно проводити конкурси", - сказав парламентарій.

Однак він побачив у прийнятті даного законопроекту і позитивні аспекти.

"Тепер всі чітко розуміють, що немає безпартійних голів. Всі вони підкоряються Петру Порошенко, він призначає, він несе відповідальність. Тепер всі розуміють, хто за все в країні відповідальний", - зазначив Чумак.

У свою чергу, політолог Ганна Малкіна вважає, що прийнятий законопроект дозволити зробити регіональні еліти підконтрольними президенту.

"Дуже схоже на те, що поспіх і порушення всіх регламентних процедур по внесенню законопроекту в порядок пов'язана з випадковим голосуванням в першому читанні за новий законопроект про парламентські вибори (виборчу реформу, – "Апостроф"). Очевидно, що його доведеться прийняти, тому правки в закон про держслужбу свідчать про те, що вже зараз потрібно готувати регіональні політичні еліти і створити інституційні механізми, які, з одного боку, зроблять їх повністю підконтрольними президенту, а з іншого – повністю убезпечать від тиску з боку територіальних громад і конкурентних політичних сил", - говорить політолог.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": "Рука Порошенка: президент зміцнює владу та "б'ється" з Гройсманом".