Переговори США та РФ по Донбасу: в Україні вказали на подвійну політику Кремля

Попри заяви про прогрес у переговорах США і Росії по завершенню конфлікту на Донбасі Кремль продовжує підтримувати бойовиків "ЛНР" і "ДНР" у військовому плані.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів народний депутат, координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

"Якби хто завгодно збирався припинити війну, то він не розвивав би серйозні військові можливості. Навпаки, для них це дуже затратно – а це доукомплектування особовим складом, військовою технікою, боєприпасами. А зарплати найманцям і місцевим бойовикам? А витрати на матеріально-технічні ресурси? Це, насправді, дуже дороге задоволення", - звернув увагу Тимчук.

Також він вказав і на збільшення артилерійської складової в рядах незаконних збройних формувань Донбасу.

"Наприклад, зараз у двох бригадах і одному мотострілковому полку, це підтверджена інформація, яку ми знаємо, в першому АК ДНР переходять на нову структуру артилерійських підрозділів. Тобто там вже будується два повноцінних дивізіони ствольної артилерії чотирьохбатарейного складу, дивізіон двохбатарейного РСЗВ. Тобто вони серйозно збільшують артилерійську складову. Це не свідчення того, що росіяни збираються йти і раптом вирішили серйозно доукомплектувати обидва армійські корпуси", - підкреслив нардеп.

Крім цього, він заявив і про підготовку до блокування миротворців в ОРДЛО.

"Не можна говорити про те, що Росія не налаштована вести діалог, якщо вони говорять щось про миротворців. Але при цьому насправді в ОРДЛО відпрацьовуються дії з блокування миротворців. І зрозуміло, що це все робиться за вказівкою з Кремля. Я думаю, що від гібридної війни Росія перейшла повністю до гібридної міжнародної політики. Тому з кожним кроком Кремля тут потрібно прораховувати варіанти. Тому що за кожним кроком Москви можуть стояти зовсім інші цілі і плани, ніж задекларовані", - констатує Тимчук.

Нагадаємо, Дмитро Тимчук заявив, що в ОРДЛО триває доукомплектація особовим складом та військовою технікою бойовиків "ДНР" і "ЛНР".

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": "Путін змінює стратегію в Україні, Росія зміцнює війська на Донбасі - Дмитро Тимчук".