RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Є й інші способи тиску: в Україні вказали на серйозні недоліки в законі про заборону "маски-шоу"

Прийнятий законопроект №7275, який покликаний скоротити тиск силовиків на бізнес, не здатний повністю зупинити утиски підприємців з боку правоохоронних відомств.

Про це в коментарі "Апострофу" заявила кримінолог Ганна Маляр.

"Проблема тиску правоохоронних органів на бізнес кричуща, але вона не може бути вирішена лише прийняттям змін в порядок обшуку. Законопроект був поданий як перемога. Нібито нарешті настав кінець тиску правоохоронців на бізнес. Але це не так", - сказала вона.

Кримінолог звернула увагу, що силовики можуть тиснути на бізнес і без проведення обшуків.

"Тиск на бізнес починається значно раніше: коли відкривається замовну кримінальну виробництво для того, щоб або усунути конкурентів з ринку, або заробити, наприклад, закрити провадження за гроші. У цих виробництвах не завжди і не обов'язково відбувається обшук. Достатньо інших інструментів тиску", - підкреслила Маляр.

"Як би ми не змінили законодавство, у правоохоронних органах продовжать працювати непрофесійні і непорядні люди, які ці "маски-шоу" робили. Які закони не приймай, вони знайдуть лазівку і будуть діяти так само, як діяли раніше", - додала кримінолог.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": "Силовикам заборонили влаштовувати "маски-шоу" і кошмарити українців: що з цього вийде".