RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Миротворці на Донбасі: названо спосіб, як Україні уникнути небезпечної пастки від Росії

Журналіст Віталій Портніков вважає, що до влади в Україні можуть прийти проросійські сили після того, як жителі ОРДЛО зможуть голосувати на всеукраїнських виборах після скасування статусу окупованої для даної території по введенню миротворчого контингенту ООН.

Про це журналіст сказав в інтерв'ю "Апострофу".

"Ми можемо вважати ці території окупованими, та осіб, які там проживають, не будемо вважати такими, які можуть голосувати на українських виборах. Це просто зробити: не відкривати виборчі дільниці для тих, хто проживає по той бік лінії зіткнення або дозволяти голосувати лише за місцем проживання на виборах парламенту і президента, не приймати виборчі бюлетені від осіб, які не зареєстровані на певних виборчих дільницях. Це все можна робити, не обмежуючи людей у правах, разом з тим визнавати, що ми не можемо створити умови для голосування", - сказав Портніков.

За його словами, Україна не зможе зробити цей політичний маневр, якщо на Донбас зайдуть миротворці ООН.

"Але якщо там не буде російських військ, а будуть миротворчі сили ООН, якщо на території де-факто не будуть вважатися окупованими, а будуть вважатися територіями, на яких просто миротворці наводять порядок, які знаходяться в стані перехідного періоду, у нас не буде ніякої можливості для маневру. Це не питання того, який шлях оберемо ми, це питання того, який шлях обере Путін. Ми цього не знаємо. Я думаю, що зараз групи спецслужбістів і аналітиків при президентській адміністрації в Кремлі як раз вибирають між цими варіантами. Вони виберуть той, який буде гіршим для України", - підкреслив журналіст.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": "У Путіна є чотири сценарії для Донбасу, Кремль вибере найгірший для України - Віталій Портников".