RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Стало відомо про паніку серед ватажків ЛНР через втечу Плотницького до Росії

Втеча ватажка "ЛНР" Ігоря Плотницького в Росію викликало паніку серед керівництва "республіки".

Про це з посиланням на оперативні дані групи "Інформаційниой спротив" пише нардеп Дмитро Тимчук.

"У середовищі представників адміністрації глави ЛНР" і "міністерств" поширюється інформація про можливе об'єднання "ЛНР" і "ДНР" в одне квазідержавне утворення з адміністративним центром у р. Донецьк. "Чиновники ЛНР" побоюються, що перехід під керівництво "ДНР" може супроводжуватися чистками серед керівників структур "ЛНР" із звинуваченнями їх у сприянні діяльності спецслужб України, з метою усунення від керівництва "людей І.Плотницького", - зазначив Тимчук.

Він додав, що деякі чиновники "ЛНР" прагнуть виїхати за межі республіки", не виключаючи протистояння бойовиків "ДНР" з лояльними Плотницькому бойовиками "ЛНР".

"Активно мусується теза про те, що рішення про об'єднання "ЛНР" і "ДНР" може бути прийнято у зв'язку з діяльністю А. Захарченко, який останнім часом постійно повідомляв російським кураторам, а т. ж. під час відвідин Москви, про нездатність І.Плотницького ефективно управляти територією "ЛНР" і про перманентний перерозподіл сфер впливу між ватажками "ЛНР", - констатує Тимчук.

Детальніше про ситуацію у Луганську читайте в матеріалі "Апостроф": "Переворот" проти ватажка ЛНР: у Луганську розповіли, хто перемагає".