RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Важлива картинка для телевізора: в Україні пояснили, навіщо Путіну дух Собчак на виборах

Участь телеведучої Ксенії Собчак у виборах президента Росії потрібна Кремлю щоб створити видимість високої явки в великих містах Росії.

Про це повідомив український журналіст Віталій Портников у інтерв'ю "Апострофу".

Він розповів про те, що недавно в Кенії пройшли президентські вибори, в ході яких президента делегітимізувала низька явка населення.

"Те ж саме і в Росії, де думають про те, щоб легітимність (президента РФ Володимира - "Апостроф") Путіна базувалася на кількості людей, які прийдуть на вибори. Ось, умовно кажучи, 90% або 80% прийдуть на вибори, з них 60% проголосують за Путіна, це не те ж саме, що прийде 30% і за Путіна проголосує 90%, тому що низька явка буде вироком режиму. Говоритимуть: "Бачите, більшість людей байдужі до політичних проблем в Росії і самого Путіна. Вони не хочуть цього приймати". І тому зараз для того штабу, який організовується навколо переобрання Путіна на четвертий термін, головною проблемою є, як збільшити явку", - зазначив журналіст.

Для цього, вважає Портников, до участі до виборів можуть залучити не тільки Собчак.

"Буде все більше і більше різних "кандидатів", головним завданням буде перетворити вибори в свято. Ксенія Собчак, ще якийсь шоумен, головне, щоб вибори стали святом. Очевидно, що на цих виборах переможе Путін", - заявив він.

Портников зазначає, що головним завданням є залучення виборців у великих містах, оскільки в селах виборчкоми можуть і "намалювати" явку і результати.

"Важлива телевізійна картинка, щоб людей було на виборчих дільницях багато. Тому що якщо ви побачите, що виборчі дільниці порожні (а там будуть спостерігачі, західні журналісти, це питання гарної картинки), то ви, звичайно, не зможете сказати, що в виборах взяло участь 75-80% росіян. Головне, щоб було багато людей в Москві, Санкт-Петербурзі, Єкатеринбурзі, великих містах РФ. щоб міського населення було багато. А сільське і населення маленьких міст допишуть спокійно. А для того, щоб в Москві було багато людей, треба викликати дух Собчак", - розповів Портников.

Читайте думку Віталія Портникова з приводу останніх подій в окупованому Луганську і про ситуацію в Росії в його інтерв'ю "Апострофу" "У Путіна є чотири сценарії для Донбасу, Кремль вибере найгірший для України".