RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Каспаров чітко пояснив, чому Путін зазнав невдачі в Україні

Російський громадський і політичний діяч Гарі Каспаров вважає, що на сьогоднішній день очевидно, що українська ситуація розгорталася не за сценарієм президента Росії Володимира Путіна, точніше, не до кінця.

Про це він повідомив в інтерв'ю виданню "Радіо Свобода".

"Якщо анексія Криму пройшла досить успішно з точки зору Путіна, все було зроблено швидко, Україна явно не готова до такого повороту подій, в цей момент зайнята Майданом, не пручалася, то спроба розчленування України і створення "Новоросії", про що Путін заявив, це, мені здається, дуже важливо відзначити, що це була заява диктатора, це було розтиражовано. Вже була готова карта "Новоросії", і той факт, що цей план створення "Новоросії" та фактично ліквідація української держави, він повністю провалився, говорить про тому, що, план був реалізований в незначному обсязі", - сказав Гарі Каспаров.

За його словами, замість 10 областей України від Луганська до Одесі, з виходом в результаті до Придністров'я, фактично тотальна домінація Росії на Чорному морі, природно, ліквідація української держави незалежної, Путін змушений був обмежуватися двома, точніше, половиною двох областей, Луганською і Донецькою .

"Ці бандитські формування, анклави, які є виразкою на політичному тілі України, але при цьому досить великим політичним і матеріальним тягарем для Путіна. Тому що ніяких шансів на розширення цих анклавів немає".

"Мінський процес, який Путін шантажує загрозою масованого вторгнення в Україну, домігся Франції, Німеччини вироблення так званої "дорожньої карти", яка, на його думку, повинна була привести до включення цих областей до складу України, але на його умовах, цей план теж провалився. Тому що стало очевидно, що Захід при неготовності конфліктувати з Путіним, все-таки не наважився тиснути на Україну і вимагати прийняття абсолютно неможливих для будь-якого українського політика умов. Те, що буквально відразу після закінчення української війни Путін переключився на Сирію, мені здається, є ще одним індикатором того, що йому потрібен був терміново новий фронт, на якому треба було компенсувати невдачі української операції", - резюмував політик.

Як повідомляв "Апостроф", Гарі Каспаров вказав на тонкий інструмент в пропаганді Кремля, який дозволяє тримати ситуацію в РФ під контролем.