RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

"На війні є жертви": в НАБУ зробили різкий випад на адресу відомства Луценка

На Заході незадоволені конфліктами в правоохоронних органах в Україні, а в Державному департаменті США антикорупційні органи України повністю підтримали.

Таку думку озвучив в інтерв'ю "ТСН.Тиждень" керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

"Звичайно, ми вдячні нашим західним партнерам за підтримку. Але говорити про залежність від Заходу я б не став. Перший ключовий меседж, який ми почули в Держдепартаменті США: "Ми вас підтримуємо на 1000%". Це дослівно. Друга фраза - це та, що всі конфлікти повинні вирішуватися правовим шляхом. Третя - якщо є злочинні дії в діях працівників прокуратури, вони повинні бути досліджені слідством і направлено до суду або закрити провадження. і так само, якщо детективи НАБУ, прокурори САП зробили будь-які протиправні злочинні дії, вони також повинні нести відповідальність. Але тільки за результатами об'єктивного і незалежного слідства. Точку повинен ставити суд", - зазначив він.

Холодницький не виключає, що в разі відсутності результату щодо подолання конфлікту між НАБУ і САП з одного боку і Генпрокуратурою з іншого може спалахнути справжня війна.

"На кожній війні є жертви. Я не хочу говорити про жертви. Жертвою буде, в результаті, вся країна, тому що замість того, щоб боротися з корупцією реально, ми боремося між собою", - сказав він.

Раніше джерела "Апострофа" повідомили, що скандал навколо Національного антикорупційного агентства розгорівся з подачі лідера фракції "Народний фронт" Арсенія Яценюка.