RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

ЗСУ можуть звільнити Донбас за два тижні, але не будуть цього робити: іноземний інструктор назвав причину

Військовий інструктор-волонтер з Ізраїлю Цві Аріелі вважає, що українські війська можуть за два тижні повернути контроль над Донбасом.

Про це він повідомив в інтерв'ю "Апострофу".

"В основному це – мініатюрне повторення війни, яка відбувалася сто років тому, Першої світової, траншейно-окопної. Незважаючи на величезний крок вперед, який зробили керівництво і народ для відновлення боєздатності, українська армія поки ще далеко не найсильніша в Європі. Але вона може перемогти те збіговисько алкоголіків (бойовиків так званих ДНР-ЛНР, - "Апостроф"), що там зібралося, усі 50-70 тисяч чи скільки їх там є. Для цього достатньо, грубо кажучи, завдати удару, в межах одного стратегічного задуму – і за два тижні звільнити весь Донбас", - сказав Аріелі.

Однак, каже він, у такому випадку на Донбас відразу ж зайде російська армія, воювати з якою українським військам не під силу.

"Але проблема в тому, що ЗСУ не зможуть завдати такого удару, тому що в такому випадку туди буквально за кілька днів зайдуть російські регулярні війська. А Україна не може воювати з Росією. Я не раз вже говорив, що не може воювати маленька радянська армія з великою радянською армією", - зазначив інструктор.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": "Україна може звільнити Донбас за два тижні, але є одна проблема - іноземний інструктор".