RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

В Україні назвали справжню дату початку розв'язаної Росією війни

Відомий журналіст Віталій Портников вважає, що агресія Росії проти України почалася з розстрілу Небесної сотні в Києві.

Про це він розповів в інтерв'ю "Апострофу".

"Є об'єктивна реальність, що по суті розстріл Небесної сотні був початком війни, яку ми не зауважили, а потім вже вона розгорнулася на повну потужність. Це був не кінець, як багатьом здавалося, це було саме початок. І ось тоді це потрібно розглядати в нерозривному зв'язку з усіма подальшими подіями - анексією Криму, яка готувалася російськими спецслужбами під час Майдану, ситуацією на Сході України, яка теж готувалася російськими спецслужбами", - розповів Портников.

Журналіст зазначає, що події кінця лютого 2014 року були зрежисовані Росією.

"Пам'ятайте з'їзд в Харкові? Він же відразу пройшов (після втечі колишнього президента Віктора Януковича з Києва, - "Апостроф"). Ви думаєте, такі речі готуються за 2-4 години? Ні. Тому багато в чому розстріл Небесної сотні був спусковим гачком для подальшої агресії проти України, а зовсім не бажанням розігнати Майдан. Все було набагато складніше", - пояснив він.

Читайте докладніше про російську агресію, мітинги в Києві і протистояння навколо антикорупційних органів в інтерв'ю Віталія Портникова "Апострофу" Війна Росії проти України почалася в Києві, ми це не зауважили.