RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

В Україні пояснили, як поліпшити ЗСУ для протистояння Росії

Україна повинна в сфері безпеки вирішувати як поточні завдання, так і думати про майбутнє.

Таку думку в інтерв'ю "Апострофу" висловив директор військових програм Центру Разумкова Микола Сунгуровський.

"Якщо розглядати сферу безпеки, то необхідно ділити відповідь на це питання на дві частини. По-перше, необхідно розглянути поточні завдання, які пов'язані з відбиттям агресії Росії, поверненням суверенітету та територіальної цілісності. Це перше. А друге – щоб будувати Збройні сили і взагалі систему держави під ці завдання, необхідно заглядати в майбутнє, хоча б для того, щоб потім побудоване не перебудовувати", - сказав він.

На думку нашого співрозмовника, Україна повинна реформувати свою військову сферу, орієнтуючись на європейські тренди і беручи участь в дискусії на рівні ЄС і НАТО.

ам, будуючи українську систему безпеки, необхідно заглядати в майбутнє. На сьогодні ми членами НАТО і ЄС не станемо. Маючи перед собою Угоду про асоціацію з ЄС і Вашингтонський договір про членство в НАТО, ми чудово розуміємо, які домашні завдання повинні виконати. Але на їх виконання потрібен час, потрібні великі ресурси, не тільки фінансові, але й технічні та людські. І це не найближча перспектива. Але необхідно заглядати в перспективу, коли ми будемо готові до членства, і вибудовувати свою систему безпеки з урахуванням стандартів, які на той час будуть існувати. Передбачити таке досить складно, тому що, як я вже сказав, процес реформування євроатлантичних систем безпеки тільки починається, і їм самим ще незрозуміло, на що вони вийдуть. Тут необхідно вести діалог другого тренду, тобто на рівні фахівців у цих областях брати участь у дискусіях, які йдуть зараз на полях самітів, різних зустрічей на рівні ЄС і НАТО, щоб зрозуміти, куди ж вони рухаються", - сказав він.

Детальніше читайте в інтерв'ю Миколи Сунгуровського "Апострофу": В оточенні Путіна є дві групи, від одної з них залежать зрушення на Донбасі.