RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Північнокорейський криза: стало відомо, в чому збігаються інтереси Китаю і США

Російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський вважає, що США і Китай погоджуються в своєму небажанні бачити Північну Корею з ядерною зброєю.

Про це він розповів в інтерв'ю "Апострофу".

"Там йдуть дуже серйозні неофіційні переговори Китаю і США. Вони виробляють якесь рішення. Китай теж не зацікавлений в ядерній Північної Кореї. Але його весь час турбувало, що в разі падіння Кіма буде об'єднання Кореї, а там, може, і американські війська на кордоні (з Китаєм)", - розповів він.

Піонтковський вважає, що США і Китай цілком можуть домовиться про можливість встановлення в Північній Кореї прокитайського уряду.

"Зараз ведуться неофіційні переговори. Китаю дають гарантію: якщо він буде активно брати участь в ліквідації режиму Кіма - а він це цілком може робити, маючи там величезну агентуру - то ніякого об'єднання не буде. Американці туди не підуть, і це буде зона впливу Китаю. Крім того, завданням Китаю буде поставити у владі якийсь прокитайські комуністичний уряд замість божевільного Кіма", - продовжив він.

Читайте повністю інтерв'ю Андрія Піонтковського "Апострофу": Є умова змін на Донбасі, а найближчі три місяці будуть дуже цікавими.