RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Нова потужна зброя в Україні: військовий експерт зробив важливе уточнення

Новий оперативно-тактичний ракетний комплекс "Грім-2" розробляється в інтересах іноземного замовника.

Про це "Апострофу" розповів директор інформаційно-консалтингової компанії " Defense Express Сергій Згурець.

"Насправді зараз йдеться лише про завершення певних етапів робіт, пов'язаних зі створенням комплексу для інозамовника. Це тривалий процес, який пов'язаний з певними технологічними перешкодами і завданнями, які українська сторона вирішує", - сказав він.

Згурець підкреслив, що за певних обставин "Грім-2" вже давно міг би перебувати на озброєнні України.

"Такі комплекси створюються впродовж 7-10 років. Якби українська влада фінансувала цей проект з того часу, коли він був заснований, а цьому проекту щонайменше 12 років у різних версіях, то ця зброя вже була б. І дійсно, вона була б спроможна виконувати ті завдання, про які йдеться", - вважає директор Defense Express.

Зазначені завдання, каже він, під час військових дій на Донбасі вирішувалися із застосуванням ракетних комплексів "Точка-У".

"Під час початку війни ми вирішували ці завдання за рахунок комплексів "Точка" з усіма ризиками застосування, пов'язаними з тим, що цей комплекс мав купу технічних проблем. І не тільки з точністю, а й з тим, що не всі ракети долітали до цілей через те, що вони вже були старими, а їх ресурс не продовжувався", - говорить військовий експерт.

"Зараз ми говоримо лише про те, що впродовж короткого проміжку часу Україна за рахунок збільшеного фінансування цього проекту забезпечила завершення певного першого циклу робіт і береться до іншого етапу робіт, пов'язаного зі створенням цієї зброї", - додав Згурець.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": "Нова українська зброя: чому стали нервувати в Москві".