RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

В Україні розповіли, як Порошенко намагається водити за ніс Захід

Відсутність призначень голів низки важливих державних інститутів в Україні, таких як Національний банк і Центральна виборча комісія (зараз ними завідують виконуючі обов'язки), сприймається Заходом як спроби Києва імітувати процес реформ.

Про це в коментарі "Апострофу" заявив політолог Андрій Золотарьов.

"Проблема з ЦВК вирішиться в першому півріччі 2018-го, як і з НБУ. Цей дефіцит політичної відповідальності, коли ключові посади йдуть з приставкою в.о., є прямим наслідком недієздатності коаліції. І для західних партнерів це показник того, що їх водять за ніс розмовами про реформи, тому разом із антикорупційною діяльністю, створенням антикорупційного суду Захід буде досить жорстко вимагати, щоб на ключових посадах - таких як глави НБУ, ЦВК - все-таки з'явилися ті особи, які будуть очолювати ці структури в 2018-2019 роках", - вважає Золотарьов.

У свою чергу, політичний експерт Петро Олещук говорить, що дана ситуація вигідна президентові України Петру Порошенку, і змінити стан речей може лише тиск Заходу.

"Дана ситуація влаштовує перших осіб держави, ситуація кадрової невизначеності дозволяє регулювати деякі сфери суспільного життя в ручному режимі, а керування в ручному режимі - це стиль політичного управління президента Порошенка. Тому я не думаю, що він добровільно від цього відмовиться без якихось дуже серйозних зовнішніх передумов і зовнішнього тиску", - сказав Олещук.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": "Кремль буде змушувати до поступок щодо Донбасу, а українські політики розділяться на кілька груп".