RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Путін слухає Росію: Кравчук розповів, як закінчити війну на Донбасі

Перший президент України Леонід Кравчук вважає, що, щоб закінчити війну на Донбасі, Україна повинна почати переговори безпосередньо з Росією.

Про це він розповів "Радіо Свобода".

"Є ціла низка кроків, які можна об’єднати в одну систему. Перше – це домогтися, як би не було важко, зустрітися на рівні російської та української влади, сам-на-сам. Те, що діється на Донбасі, – це рука Кремля. І поки ми не домовимося з Росією – що ми можемо, що Росія може, що ми не можемо, – ну, скажімо, про територіальну цілісність і суверенітет ми ніколи не можемо говорити, все останнє можна обговорювати", - заявив Кравчук.

Він також вважає, що Україні варто спробувати змінити або наповнити "мінський формат" іншим змістом. Він вважає, що учасникам переговорів варто або перейти до "Будапештському формату", або змінити мінський.

Кравчук зазначив, що продовження війни на Донбасі залежить не тільки від президента РФ Володимира Путіна, оскільки він залежить від населення своєї країни.

ормально воно залежить від Путіна, але він слухає Росію. Росія 150 років воює, утворилась еліта війни. У них інша філософія: у них немає людини, у них є держава. Наша українська система демократично ще не завершена, але ми вимальовуємо потреби людини, долю людини, право людини жити, думати і творити. Це важко дуже, переходити до цього, але ми вже йдемо цим шляхом. Росія не йде поки що, Путін це знає. Рейтинг його залежить не від економіки, а від того, яка Росія сильна, яка Росія могутня, що з Росією всі рахуються. Філософія інша. Росія хоче бути країною особливою і нав’язувати людям свої філософські тлумачення", - розповів Кравчук.

Він додав, що маючи такого сусіда, Україні варто вступити в НАТО.

Раніше Кравчук пояснив, що навіть після вступу в НАТО, Україні доведеться зважати на інтереси Росії.