RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Погіршення відносин з Україною: в Польщі назвали винного і дали прогноз

Політика міністра закордонних справ Польщі Вітольда Ващиковського стала причиною істотного погіршення відносин з Україною.

Про це "Апострофу" повідомив польський журналіст і письменник Веслав Романовскі.

"На мою думку, роботою Ващиковського у владі задоволені, але з’явилися нові проблеми та завдання. Я вважаю, що Ващиковський – дуже ексцентрична людина. І вже сам гепенінг (імпровізація на показ; в мистецтвознавстві – різновид акціонізму, – "Апостроф") у Львові мав стати причиною його звільнення (Ващиковський під час візиту до Львова відмовився відвідати Національний музей-меморіал жертв окупаційних режимів "Тюрма на Лонцького" через позицію його директора Руслана Забілого, що Польща 1918 року окупувала Західну Україну, – "Апостроф")", - говорить Романовскі.

Журналіст вважає, що перед новим главою польського МЗС Яцеком Чапутовічем поставлена задача поліпшити відносини країни з Європою.

"Я особисто очікую від нього поліпшення відносин з Україною, діалогу з Україною не тільки про питання історії, історичну політику, а й про співпрацю з Україною. Відносини між нашими країнами на такому рівні, що треба робити все, щоб йти далі. Нам треба разом рухатися вперед, бо відносини дуже погані", - пояснює він.

Також Романовскі очікує, що новий міністр змінить пріоритети політики щодо України і пропонує дочекатися виступу Чапутовіча в парламенті.

"Я не дуже скептичний щодо нового міністра та розраховую, що він змінить політику Польщі щодо України. А як воно буде, побачимо після його першої промови та перших кроків", - говорить він.

Детальніше читайте в матеріалі на "Апострофі" - Бандері знайдуть заміну: на Україну чекає злам у відносинах із важливим сусідом.