RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

"Мінськ" розвалиться: в Україні пояснили можливі наслідки прийняття закону щодо Донбасу

Прийнятий Верховною Радою 18 січня законопроект №7136 про реінтеграцію Донбасу може привести до розпаду Мінського формату через відсутність згадки в ньому домовленостей, досягнутих в столиці Білорусі.

Таку думку в коментарі "Апострофу" висловив директор Українського інституту майбутнього Віктор Андрусів.

Варто відзначити, що в зазначеному законопроекті повністю відсутня згадка про Мінські угоди, а відповідна частина була видалена після першого читання.

"Ще невідомо, як Росія відреагує на законопроект (розмова відбулася до офіційної заяви МЗС РФ, - "Апостроф"). Наприклад, якщо ми називаємо Росію агресором, окупантом, значить, вона - сторона конфлікту? Відповідно, РФ може припинити участь в "Мінську" і Нормандському форматі. Адже ми переводимо її зі статусу сторони, яка веде переговори про вирішення конфлікту, в розряд сторони конфлікту", - говорить Андрусів.

Експерт також припускає, що при таких умовах Росія може звинуватити Україну в зриві мирного процесу.

"Але це дуже радикальний сценарій і, я думаю, в Росії зараз прораховують, чи готові вони до нього. А другий сценарій - в РФ просто проігнорують цей закон", - вважає він.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа" - Торгівля з ОРДЛО й не тільки: сім речей, які треба знати про гучний закон щодо Донбасу.