RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Намічається резервація: стало відомо про настрої людей в Донецьку через скандальний "указ" ватажка ДНР

Жителів окупованого Донецька почали змушувати підписувати документ про зобов'язання не виїжджати на територію України, відповідно до скандального указу ватажка ДНР Олександра Захарченка.

Про це місцеві жителі розповіли "Апострофу".

"Начальник ділянки прочитав "указ", потім майстер сказав нам написати у вільній формі підписки, що ми зобов'язуємося не залишати територію ДНР і не виїжджати в Україну. Пыдписки зібрали і забрали", - повідомив слюсар одного з підприємств Донецька Іван.

Жителі Донецька шоковані таким поворотом подій і не розуміють, навіщо це було зроблено.

"Настрій, звичайно, у всіх на нулі. Ніхто до ладу не може зрозуміти, з чого раптом такі репресії. По соцмережах пишуть, що бюджетники звільняються десятками. Знаю, що мовчки підписують папірець, мовляв, з "указом" ознайомлені. А куди звільнятися, на які бабки жити? Відчуття, що хотіли добити і так морально убитих людей - зв'язку немає, грошей немає, війна, а тут ще й резервація намічається... У людей вже апатія починається, тому що сил не вистачає все це переносити. Просто страшно подумати, як цей "указ" будуть перекручувати і по-своєму тлумачити. Але я думаю, що цей "указ" скоро скасують або відкоригують. Щоб народ знову "полюбив" найдобрішого царя-батюшку", - розповіла "Апострофу" донеччанка Анастасія.

"Захарченко говорив, що на звичайних бюджетників його ідея не поширюватиметься, мовляв, невиїзними будуть тільки ті, хто володіє "державною таємницею" або важливою конфіденційною інформацією... Але я - простий вчитель в школі, жодної таємної я володію? Скільки буде два плюс два або як писати "жи", "ши"? Проте, директор сказав написати підписку - таке отримав розпорядження, і нічого не зробиш", - скаржиться вчитель початкових класів Ганна Сергіївна.

Детальніше про мотиви такого рішення бойовиків читайте в матеріалі "Апострофа" Захарченко відрізає Донецьк від України: чого злякався ватажок ДНР.