RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Знову летіли до Додона: до Молдови не пустили російських журналістів

Вранці 23 січня на територію Молдови не пустили знімальну групу російського телеканалу RTVI, яка летіла на інтерв'ю з президентом країни Ігорем Додоном.

Про це повідомляє сайт телеканалу.

Відзначається, що журналісти погодили свій візит з адміністрацією президента країни. Журналісти показали прикордонникам офіційне запрошення від президента країни і лист від RTVI з підтвердженням мети візиту, але групі було відмовлено у в'їзді в Молдову.

"На прикордонному контролі у нас забрали паспорти і кудись їх забрали, попросивши зачекати. Подивилися листи. Через десять хвилин Михайло, голова прикордонної служби (так він нам представився) повідомив, що нам відмовлено у в'їзді на територію Молдови, так як ми не змогли підтвердити мету свого візиту. Я їм показала лист. А вони відповіли - "ми не бачимо ніякого листа"", - розповіла журналістка Маріанна Мінскер, яка і повинна була проводити інтерв'ю.

Прикордонна поліція видала журналістам довідку про відмову у в'їзді через "невиконання умов, встановлених ст. 8 Закону 200 від 16 липня 2010 про режимі іноземців в Республіці Молдова або іншими нормативними актами".

Нагадаємо, менше тижня тому в Молдову вже не пустили російську журналістку, яка також летіла на інтерв'ю до Додона.