RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

Всі новини

Серед постраждалих - жінки і діти: США звинуватили РФ через нові хіматаки в Сирії

Державний секретар США Рекс Тіллерсон назвав Росію частково відповідальною за використання урядовими військами в Сирії хімічної зброї.

Про це пише Washington Post.

На заході по створенню Міжнародного партнерства проти безкарності застосування хімічної зброї, який проходив в Парижі, Тіллерсон звинуватив Росію у використанні хлорного газу в передмісті Дамаска (знаходиться під контролем повстанців, в східній частині Гути).

"Хто б не проводив атаку, Росія в кінцевому рахунку несе відповідальність", - заявив американський дипломат.

За словами Тіллерсона, нездатність Росії позбавити Сирію хімічної зброї порушує угоду про роззброєння, укладену в 2013 році.

"Просто немає спростувань, що Росія, захищаючи свого сирійського союзника, порушила свої зобов'язання перед Сполученими Штатами", - сказав він.

У свою чергу сирійські медики повідомляють про те, що з початку року було скоєно чотири хіматаки, в тому числі дві цього тижня. Після удару снарядами з хлорним газом до медиків зверталися десятки громадян, серед яких жінки і діти.

Як повідомляв "Апостроф", з'явилися страшні фото з постраждалими дітьми і руйнуваннями після застосування хімзброї в Сирії.