RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Два важливих питання: відомий політолог розповів, що США потрібно робити далі з "кремлівським списком"

США повинні відкрити для громадськості закриту частину "Кремлівської доповіді" і почати переслідувати тих, хто порушує законодавство проти відмивання злочинних капіталів.

Про це розповів російський публіцист і політолог Андрій Піонтковський в інтерв'ю "Апострофу".

"Сьогодні я буду виступати на Atlantic Council з цих питань і озвучу наступні пропозиції: по-перше, почати застосування існуючого американського законодавства проти відмивання злочинних капіталів, а російська опозиція закликає до цього десятиліттями, і, по-друге, зробити закриту частину відкритої для російського народу, що ще більш важливо політично", - розповів він.

Піонтковський зазначив, що спочатку повинна була бути опублікована вся доповідь, але цьому завадив держсекретар США Рекс Тіллерсон.

"Тіллерсон в останній момент посприяв тому, щоб була закрита частина доповіді про фінансові злочини всіх цих людей. А щоб зробити список смішним, Тіллерсон розширив його, додавши туди прізвище керівника російських архівів або, наприклад, уповноваженого з прав дитини при президенті РФ Анну Кузнєцову. це люди, які ні до чого. Тіллерсон спробував зробити ось такий пом'якшувальний удар. Але це все недовговічне, тому що Америка - це країна законів, а розписаний по персоналіях трильйон в закритій частині доповіді є виконанням закону. Все, що міг зробити Тіллерсон - це тимчасово перевести інформацію в закриту частину", - написав він.

Читайте докладніше в інтерв'ю Андрія Піонтковського "Апострофу": "У США є серйозний удар для людей Путіна, на вулиці вийдуть сотні тисяч росіян".