RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Справа про "вишки Бойка": у ГПУ заявили про показання важливого свідка

Екс-заступник голови правління Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" Євген Корнійчук з'явився в Генпрокуратуру для дачі свідчень у справі про так звані "вишки Бойка".

Про це написала прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган на своїй сторінці в Facebook.

"Колишній заступник голови правління НАК Нафтогаз України Євген Корнейчук з’явився до ГПУ для дачі показів у провадженні щодо заволодіння грошовими коштами ДАТ «Чорноморнафтогаз» при здійсненні закупівлі самопідіймальних бурових установок", - зазначила Сарган.

Нагадаємо, Євген Корнійчук обіймав посаду заступника голови "Нафтогазу" у 2010-2013 роках - у період, коли дочірня компанія холдингу "Чорноморнафтогаз" купувала дві бурові платформи за 400 і 398 млн дол, тоді як їх ринкова вартість, за інформацією ГПУ, становила 210 і 179 млн дол відповідно. Закуплені бурові платформи називають "вишками Бойка" на честь тодішнього міністра енергетики та вугільної промисловості Юрія Бойка.

Сьогодні, 2 лютого, голова ГПУ Юрій Луценко повідомив, що Корнійчук був оголошений в розшук. Також Луценко запропонував йому добровільно здатися правоохоронцям, що вплине на його кваліфікацію злочину.

Як повідомляв "Апостроф", у справі "вишок Бойка" були оголошені в розшук колишній прем'єр-міністр Микола Азаров, й екс-глава НБУ Сергій Арбузов.