RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Повернення в Україну міністра часів Януковича: у НАБУ заговорили про ще одну кримінальну справу

НАБУ розслідує ще одну справу щодо можливих зловживань у Міністерстві екології в період керівництва Миколи Злочевського.

Про це заявили у самому бюро, передає "Радіо Свобода".

"Зараз детективи НАБУ розслідують факти зловживань, які, за версією слідства, мали місце при закупівлі Мінекології у 2011 році за рахунок державного бюджету послуг дистанційного зондування землі", - зазначили в НАБУ.

Зазначається, що справу розслідують за статтею "привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем (в особливо великому розмірі, вчинені організованою групою)", легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, в особливо великому розмірі, вчинені організованою групою)", "зловживання владою або службовим становищем", "службова підробка (що спричинило тяжкі наслідки)".

Однак про підозру станом на 2 лютого нікому ще не повідомляли.

У НАБУ додали, що отримали цю справу від ГПУ в кінці 2015 року. Тоді ж бюро передали ще одну справу, відкрите Генпрокуратурою, щодо фактів можливих зловживань при видачі у 2010-2012 роках спеціальних дозволів на користування надрами суб'єктам господарювання. Дане виробництво було закрито в серпні минулого року за рішенням Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

"Не було видобуто органом слідства достатніх даних для оголошення підозри, так і для закінчення провадження. Не доведено факту злочину", - пояснив глава САП Назар Холодницький.

Закрите САП справа стосувалася незаконної видачі чиновниками Міністерства екології та природних ресурсів дозволів у 2010-2012 роках на користування надрами компаніям, пов'язаним з Миколою Злочевським.

Як повідомляв "Апостроф", раніше нардеп від БПП Ніна Південця пояснила своє спільне фото з Миколою Злочевським.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Політика