RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Німеччина зробила гучну заяву з приводу скандального польського закону

Глава Міністерства закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель з приводу прийняття Польщею закону "Про Інститут національної пам'яті" заявив, що його країна несе повну відповідальність за масове знищення євреїв під час Другої світової війни.

Про це повідомляє Укрінформ.

"Ми переконані, що тільки ретельний огляд власної історії може привести до примирення. Це означає, що люди, які змушені були випробувати нестерпні страждання Голокосту, можуть говорити про це страждання відкрито і без обмежень", - сказав Габріель, додавши, що термін "польські концентраційні табори" рішуче засуджується в німецькому суспільстві.

Також міністр зазначив, що немає ні найменшого сумніву в тому, хто несе відповідальність за табори смерті, хто експлуатував і вбивав мільйони європейських євреїв там.

"Це організоване масове вбивство було розпочато нашою країною і ні ким іншим, окремо взяті колабораціоністи нічого в цьому не змінюють", - додав він.

Габріель зазначив, що в Польщі були розміщені німецькі концентраційні табори, а польська культура була приречена на знищення.

"Три з більш шести мільйонів вбитих євреїв були з Польщі", - нагадав він.

Як повідомляв "Апостроф", Дмитро Ярош несподівано висловився про антибандерівський закон в Польщі.