RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Приватна розвідка США розповіла, яку ідею Путін думає взяти у Сталіна

Президент Росії Володимир Путін розглядає можливість відродити Міністерство державної безпеки, що існувало за часів Йосипа Сталіна.

Про це йдеться в матеріалі приватної американської розвідувально-аналітичної компанії Stratfor, який є в розпорядженні "Апострофа".

Там повідомили, що в Росії зараз йде підготовка до реформи силових структур, покликаної зміцнити владу Путіна.

"Ключова в цьому процесі - ймовірність відродження Міністерства державної безпеки, органу, який був створений Йосипом Сталіним і діяв в 1945-1954 роках. Така структура зміцнила б ФСБ, з'єднавши кілька внутрішніх служб безпеки в один орган, який контролює шпигунство, контррозвідку, охорону порядку і поліцейську діяльність. Протягом літа і осені 2016 року, коли Росгвардія повільно почала консолідувати владу, ФСБ виступила з ідеєю повернути Міністерство держбезпеки, але через чвари між різними службами безпеки дискусія провалилася. Тепер ідея відновлення Міністерства держбезпеки знову на столі. І якщо це буде реалізовано, це може значно посилити позиції ФСБ в Росії", - розповіли аналітики.

Читайте докладніше в матеріалі "Апострофа" Силовики Путіна стикаються лобами, є загроза для Кремля - приватна розвідка США.