RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Силовий сценарій: в Україні назвали єдиний варіант повернення Донбасу

Єдиним ефективним способом повернення окупованих територій Донбасу є силова операція.

Таку думку в інтерв'ю "Апострофу" озвучив координатор групи "Інформаційний спротив", нардеп Дмитро Тимчук.

Він зазначає, що підписані Мінські угоди, спрямовані на припинення конфлікту мирним шляхом, в результаті привели до наступальної операції окупаційних військ і втрати Україною нових територій. Це показало, що ці домовленості не допоможуть в досягненні поставленої цілі.

"Це, скажімо так, певна ілюзія, за яку чіпляються прихильники мирного діалогу. Але в той же час ми розуміємо, що в Києва сьогодні немає політичної волі для проведення силової операції, та й навряд чи буде в осяжній перспективі. З іншого боку, мені важко оцінити, добре це чи погано", - говорить Тимчук.

Також він говорить, що наступальна операція може обернутися величезною кількістю жертв.

"Об'єктивно, силова операція була б єдиним варіантом вирішення проблеми. Але необхідно розуміти, яка кількість жертв і з нашого боку, і з боку мирного населення, в першу чергу на окупованій території, може спричинити така операція. Адже ні про яке право війни в даному конфлікті не йдеться взагалі. Російські окупанти активно використовують для позицій і ведення вогню об'єкти цивільної інфраструктури, житлові квартали, населені пункти. Фактично, вони використовують цивільних в якості заручників, керуючись "заповітами великого Путіна" про те, що військові будуть стояти за спинами жінок і дітей, - зазначає експерт.

Детальніше читайте в матеріалі на "Апострофі" - Силового звільнення Донбасу не буде, ми розуміємо причину - Дмитро Тимчук.