RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Американський удар по ПВК "Вагнера": в Росії розкрили головну проблему Путіна

Американський удар по російським найманцям під Дейр-ез-Зором виявився несподіванкою для президента РФ Володимира Путіна, у якого немає чим відповісти на претензії "патріотичної громадськості".

Про це написав російський політолог Дмитро Орєшкін в колонці на "Апострофі".

"А тут прямий удар по наступаючим наземним військам, серед яких, як, напевно, знали американці, є і люди з ПВК. Цього, думаю, в Кремлі не очікували, і Володимир Володимирович Путін цього теж не очікував. Тому що це означає - в його баченні - зміну парадигми. Він сприймає американців, та й взагалі Захід, як боягузів, які покричать і заспокояться. Відібрали в України Крим - попротестуют і звикнуть. А тут далі ось така штука", - написав політолог.

Він зазначає, що Путін не може ніяк відповісти на цей удар.

"І головне - відповісти в цій ситуації нічим. Тому що, формально кажучи, російських збройних сил там немає, удару по Росії не було. А неформально Володимир Володимирович Путін дуже багато втратив в очах патріотичної громадськості. І не дарма скандал підняв ніхто інший, як пан Гіркін (колишній ватажок так званої ДНР Ігор Гіркін (Стрєлков), - "Апостроф"), який звинувачує Путіна в слабкості, боягузстві і взагалі персоніфікує з правого, такого націоналістичного, фашистсько-силового боку претензії до Путіна", - написав він.

Детальніше читайте в колонці Дмитра Орешкина на "Апострофі" Путін отримав удар і потрапив в незнайому ситуацію: що значить розгром найманців РФ в Сирії.