RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Обрано голову Національної служби здоров'я України

Комісія з питань вищого корпусу державної служби вибрала керівником Національної служби здоров'я України Олега Петренка.

Про це повідомляє "Українська правда".

На даний момент Петренко займає посаду заступника генерального директора приватної клініки ISIDA. До цього був першим заступником гендиректора клініки "Оберіг". У 2005-2006 роках був радником міністра охорони здоров'я.

Петренко входив до складу експертів, які розробляли концепцію реформування системи охорони здоров'я, яка лягла в основу прийнятого Верховною Радою закону.

Національна служба здоров'я України - контролюючий орган над виплатами в сфері охорони здоров'я. Також він буде вибирати лікарні, які будуть отримувати гроші від держави і контролювати розподіл понад 100 мільярдів гривень на рік на оплату послуг пацієнтів.

Також НСЗУ виступатиме замовником послуг, розраховувати тарифи, за якими держава буде платити за хворих, укладати договори про медичне обслуговування населення тощо.

Крім Петренка, на пост глави НСЗУ претендували ще 13 кандидатів, проте інформація про них з'явилася менше ніж за добу до самого конкурсу і після повідомлень про непрозорість відбору.

Також читайте матеріал "Апострофа" - Медреформа: що зміниться у найближчий рік і коли буде список платних послуг.