RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Війна на Донбасі: Волкер докладно пояснив, що США пропонують Кремлю

Росія повинна вивести свої війська з Донбасу, а миротворча місія ООН має отримати мандат на доступ до всіх територій регіону, включаючи ділянку україно-російського кордону.

Про це у Варшаві заявив спеціальний представник США з питань України Курт Волкер, повідомляє Укрінформ.

"Якщо ця територія залишається окупованою Росією і на ній діють неконституційні утворення "ЛНР" і "ДНР", то як імплементувати цей статус? Для цього потрібні мир і безпека, аби провести виборчу кампанію, щоб могла діяти виборча комісія, щоб кандидати могли вести свою кампанію, щоб люди могли повернутися додому. Для цього нам необхідно мати там миротворців ООН приблизно шість місяців, які створять умови для проведення виборів", - констатує Волкер.

Він зазначив, що США пропонує Росії вивести війська з окупованих територій, розформувати так звані "ДНР/ЛНР" і надати миротворцям мандат на встановлення безпеки на всій території Донбасу, включаючи кордони.

Окремо дипломат зазначив, що Вашингтон пропонує повноцінну місію ООН, дії якої ніхто не обмежуватиме, як це відбувається з ОБСЄ.

Також США намагаються переконати Кремль в тому, що подальша окупація не вигідна Росії.

"Ми намагаємося показати Росії, що ціна окупації для неї є високою й надалі вона лише зростатиме. Тому ми сподіваємося, що Росія прийме інші стратегічні рішення у майбутньому", - говорить Волкер.

При цьому він зазначає, що в Росії все ще сподіваються на прихід до влади в Україні проросійських сил.

Як повідомляв "Апостроф", Волкер висловився про нові санкції проти Росії через захоплення Криму.