RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Джерело розповіло скандальні подробиці по створенню в Україні нового міністерства

Голосування у Верховній Раді 27 лютого за постанову про створення Міністерства у справах ветеранів було фактично результатом шантажу з боку заступника голови фракції "Блок Петра Порошенко" Олександра Третьякова.

Про це "Апострофу" повідомило джерело в парламенті.

"Голосування в парламенті щодо створення міністерства було технічним. Це було організовано для капіталізації певних людей, а саме Третьякова. Потім він подав все так, ніби це його заслуга", - зазначив він.

Нагадаємо, Міністерства у справах ветеранів планують заснувати на базі вже існуючої Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО, яку очолює Валентин Манько. Сам Манько раніше звинувачувався в розбої і навіть побував в міжнародному розшуку. Також його вважають протеже Третьякова. Створення зазначеного міністерства також є його ініціативою.

Зокрема, Третьяков, який контролює групу з близько 20 нардепів БПП, навіть погрожував на засіданні партії своїм виходом з фракції, що могло б значно похитнути позиції парламентської коаліції.

У свою чергу нардепи, які виступають проти появи нового міністерства, кажуть, що воно буде служити лише для "розпилу" грошей.

"Я не розумію, яка мета міністерства. Це лише новий потік грошей, який будуть контролювати певні люди, а саме Третьяков. Я не думаю, що якось критично зможе вплинути, якщо у Третьякова з'явиться ще одна людина в Кабміні, крім [міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадима] Черниша. Подивимося, що скажуть в Кабміні. Я думаю, що Гройсман також розуміє, для чого це все робиться", - підкреслив депутат Віктор Чумак, який не підтримав голосування за постанову.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": Шантаж на темі війни: навіщо соратник Порошенка створює в Україні нове міністерство