RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

22 квітня

21 квітня

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Він нам дуже допоміг: в Україні несподівано похвалили Путіна за погрози Заходу

Погрози президента Російської Федерації Володимира Путіна Заходу на руку Україні, оскільки тягнуть за собою ще більшу міжнародну ізоляцію країни-агресора.

Про це "Апострофу" заявив нардеп, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

"В останні два-три тижні він (Путін, - ред.) нам дуже допоміг. Навіть його послання до Федеральних зборів 1 березня, а потім ряд його інтерв'ю, де він шантажував світ, демонстрував нібито дуже потужні види російської зброї і договорився до того , що "якщо в цьому світі немає місця Росії, то навіщо нам такий світ", - сказав він.

За словами Чубарова, в цій ситуації Путін сам є фактором, який вносить додаткову напругу у відносини між Заходом і Росією.

"Дай Бог, щоб він (Путін, - ред.) так і продовжував. І тоді, можливо, у західних політиків будуть більше відкриватися очі, вони не будуть наполягати на діалозі з Путіним, а будуть прихильниками більш жорстких засобів тиску на Росію", - підкреслив Чубаров.

Він уточнив, що, якщо Путін надалі так буде виступати, то це прискорить його ізоляцію.

Разом з тим, Чубаров зазначив, що постанова про визнання нелегітимними виборів президента Росії в анексованому Криму, прийнята Верховною Радою, дає Україні хоч якийсь інструмент, нехай і не дуже ефективний.

"Один з моїх колег у Верховній Раді казав, що на цю заяву повинні спиратися і президент, і наші дипломати. Далі слід спробувати підвести Путіна до все більшої ізоляції. І це не є неможливим завданням", - підсумував нардеп.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Є умова, за якої Україна поверне Крим: Путін створює собі великі проблеми.